Schoolkeuze

Het kiezen van een school is voor veel ouders een spannende aangelegenheid. Je kind zal er veel tijd doorbrengen, vriendjes en vriendinnetjes maken en zich fysiek en cognitief ontwikkelen. Daarom maak je graag een weloverwogen keuze.

Hoe maak ik de goede keuze?

“Hoe weet ik of mijn kind hier gelukkig wordt? Past dit schoolsysteem wel bij mijn kind? Sluiten de normen en waarden van de school aan bij die van ons?“

Belangrijke vragen. Wij informeren jullie daarom graag zo goed mogelijk over onze school, zodat jullie een afgewogen keuze kunnen maken. We adviseren ouders uiteindelijk hun gevoel te volgen. Heb jij zelf een goede indruk van de school en voel je je thuis? Dan is dat vaak een teken dat je kind het hier ook fijn zal hebben. Kom langs om het te ervaren!

Bezoek een informatiemiddag

Op de informatiemiddag wordt in een korte plenaire sessie meer informatie verteld over de Peetersschool. Daarna leiden leerlingen uit groep 8 je rond door de school en vertellen hun persoonlijke ervaringen met onze school. Tijdens deze rondleiding is onze school gewoon ‘in bedrijf’ en krijg je dus een goede indruk hoe het eraan toe gaat op een schooldag.

Bekijk data en meld je aan >

Peetersschool-24

Meld je kleuter aan

De Peetersschool maakt onderdeel uit van de éénpitter-scholen in Centrum en Zuid die niet deelnemen aan het Stedelijk Toelatingsbeleid. Voor het aanmelden van een kleuter lees je hieronder hoe dit voor de éénpitters in zijn werk gaat.

Lees meer >

Meld je kind aan voor zij-instroom

Een kind wisselt meestal niet zomaar van school. Bekende redenen zijn verhuizing, geen goede klik met de huidige school of een onderwijssysteem dat minder goed bij het kind past. Het toekennen van een plaats via zij-instroom is voor ons maatwerk en dat pakken wij graag samen met jou, als ouders, zorgvuldig aan.

Lees meer >

Peetersschool-197

International children

We warmly welcome children and parents with an international background.

Please take into account that our school is a Dutch speaking primary school and therefore your children will be educated in Dutch and also all school communication is in Dutch.