Betrokken ouders

De Peetersschool is een vereniging. Wanneer je kind bij ons naar school gaat word je als ouder/verzorger automatisch lid van deze vereniging. 

Samen met ouders maken we de Peetersschool tot wat hij is; een fijne en veilige plaats voor kinderen om te zijn; een plaats waar zij optimaal tot ontwikkeling komen.

Als je kind naar de Peetersschool gaat, ga je als ouder ook (een beetje)  mee. Onze school hecht grote waarde aan ouderparticipatie. De ouders zijn -als lid van de schoolvereniging- zeer betrokken en de school drijft deels op de inzet en energie van alle ouders! Dat is niet alleen noodzakelijk en zeer welkom, maar ook erg leuk: op die manier zien ouders van dichtbij hoe kinderen zich op school ontwikkelen en wat zij zoal meemaken.

Waar kan je bijvoorbeeld aan denken?
  • Overblijf: ieder gezin draait een aantal overblijfdiensten per jaar, van 12.15u – 13.00u (voor gr 3 t/m 8) of 13.00-13.45u (voor de kleutergroepen). Aan het einde van een schooljaar ontvangt iedereen het rooster voor het nieuwe schooljaar. 
  • Een bestuursfunctie in het Dagelijks Bestuur, Algemeen Bestuur of een rol in de MR oudergeleding van onze school. Dit vraagt de meeste tijd, maar dan bent u ook het meest (inhoudelijk) betrokken.
  • Begeleiding: meegaan bij activiteiten buiten school zoals schoolreis, museum-, kinderboerderij- of dierentuinbezoek, schaatsen, schooltuin en de sportdag in het Olympisch Stadion.
  • Algemene hulp: er is altijd genoeg te doen op school! Zoals de bibliotheek bijhouden, luizenpluizen, plantenbakken vullen, de schoolkrantredactie, versieren voor Pasen, Sinterklaas en Kerst, het Zomerfeest opbouwen en opruimen, eindejaarschoonmaak, maar ook gewoon allerhande klusjes.