Ouderparticipatie

Als je kind naar de Peetersschool gaat, ga je als ouder ook mee. Onze school hecht grote waarde aan ouderparticipatie. De ouders zijn -als lid van de schoolvereniging- zeer betrokken en de school drijft deels op de inzet en energie van alle ouders! Dat is niet alleen noodzakelijk en zeer welkom, maar ook erg leuk: op die manier zien ouders van dichtbij hoe kinderen zich op school ontwikkelen en wat zij zoal meemaken.

Waar moet u zoal aan denken?

Structureel:
- Een bestuursfunctie, dit vraagt de meeste tijd, maar dan bent u ook het meest betrokken.
- Overblijf: ieder gezin draait een aantal overblijf diensten per jaar, van 12u tot 13u. U krijgt aan
  het begin van het schooljaar het rooster. Ook is het mogelijk om op regelmatige basis en tegen
  vergoeding overblijfdiensten te doen in de kleuterklassen of op het plein. Vraag ernaar bij de
  overblijfcoördinator.

Incidenteel:
- Helpen bij de creatieve vakken, dit is af en toe een ochtend in de klas.
- Begeleiding: meegaan bij activiteiten buiten school zoals schoolreis, museum-, kinderboerderij- of
  dierentuinbezoek, schaatsen en sportdag.
- Algemene hulp: er is altijd genoeg te doen op school! Zoals versieren voor Sinterklaas en Kerst,
  het schoolfeest opbouwen en opruimen, eindejaarschoonmaak, maar ook gewoon klusjes.